Mobiililaitteita huoltava Tapani kertoo: ”Savon ICT-palvelut pitää työntekijöistään huolta”

Iisalmen kupeessa perheineen asuva Tapani Lappalainen huoltaa työkseen mobiililaitteita Savon ICT-palvelut Oy:n palveluksessa. Omaa itseään hän sen sijaan huoltaa säännöllisellä liikunnalla. Työnantajan tuki on tärkeää kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta.

Elämässä on hyvä olla unelmia ja tavoitteita. Kuntoilusta innostunut Tapani Lappalainen pääsi toteuttamaan yhden suurista unelmistaan osallistuttuaan 20 kilometrin pituiseen juoksutapahtumaan Pariisissa.

– Tämä 20 kilometrin juoksu oli elämäni pisin juoksumatka tähän mennessä. Tapahtumaa varten harjoittelin kevään ja kesän vaimon kannustaessa ja neuvoessa. Minulla on tavoitteena myös juosta puolimaraton Suomessa. Pariisin reissu vaimon ja lasten kera antoi tähän tulevaan tavoitteeseen hyvää puhtia ja motivaatiota, perheensä kanssa Iisalmen kupeessa asuva Tapani kertoo.

Tapani toteaa, että samanlaista määrätietoista ponnistelua tarvitaan myös työelämässä. ”Meillä on tavoitteena palvella asiakkaita hyvin ja laadukkaasti. Kannustajana meillä on hyvät työkaverit ja esihenkilöt.”

Aktiivisena teatterimiehenäkin Ylä-Savossa tunnettu Tapani tiedostaa liikunnan merkityksen hyvinvoinnin kannalta. Säännöllisesti harrastettuna se parantaa elämänlaatua ja auttaa pitämään myös työhyvinvointia yllä. 

”Savon ICT-palvelut pitää työntekijöistään huolta ja meitä myös ihan oikeasti arvostetaan”

Työhyvinvoinnin kannalta merkittävä rooli on myös työnantajalla. Savon ICT-palvelut Oy:n palveluksessa nykyisin työskentelevä Tapani kehuu estoitta nykyistä työnantajaansa.

– Savon ICT-palvelut pitää työntekijöistään huolta ja meitä myös ihan oikeasti arvostetaan. Yhteen hiileen puhaltamisen henki on vahva, Tapani kuvailee.

Pitkän uran elektroniikka-asentajan hommissa tehnyt Tapani on toiminut nyt reilun vuoden Savon ICT-palvelut Oy:n leivissä. Monipuoliseen toimenkuvaan kuuluu muun muassa erilaisia mobiililaitteiden huoltoon liittyviä tehtäviä – aina huoltotoimenpiteistä asiakaspalveluun.

– Tuotamme asiakkaille mobiililaitteiden elinkaaripalvelut aina hankinnasta huoltoon ja käyttäjätukeen saakka. Työhöni sisältyy esimerkiksi asiakkaiden neuvontaa ja opastusta, Tapani sanoo.

Hänen kiinnostuksensa elektronisiin laitteisiin syttyi jo nuorena ensimmäisen oman tietokoneen, Spectravideon myötä. Työkseen erilaisia laitteita, kuten kirjoituskoneita, laskimia, sanelukoneita, turvajärjestelmiä sekä hammashoitokoneita. Mobiililaitteita, hän on huoltanut yli kahden vuosikymmenen ajan.

Vapaa-ajallaan Tapani viihtyy niin liikunnan kuin myös perheen parissa. Koti on tärkeä paikka Iisalmesta kotoisin olevalle miehelle.

– Eihän sieltä kotoa meinaa malttaa oikein lähteäkään, hän naurahtaa.

Yhtiön henkilökuntaa