Mirka motivoituu merkityksellisestä työstä

ICT-suunnittelijan työskentelevä Mirka nauttii merkityksellisestä työstä yrityksessä, jossa puhalletaan yhteen hiileen hyvien työkavereiden kanssa.

Motivoitunut henkilöstö on tunnetusti yrityksen tärkein voimavara. Yksi motivaatiota lisäävä tekijä on työn merkityksellisyys eli mahdollisuus vaikuttaa työnsä kautta ympäröivään yhteiskuntaan.

”Työ on sopivasti haastavaa ja motivoivaa”

Merkityksellinen työ motivoi myös Mirka Yliportimoa. Hänen työnantajansa Savon ICT-palvelut Oy tuottaa pohjoissavolaisille julkishallinnon organisaatioille monipuolisia ICT-palveluita, jotka takaavat esimerkiksi julkisten palveluiden sujuvuuden myös kuntalaisille.

– Työ on sopivasti haastavaa ja motivoivaa. Tuotamme palveluita kuntien asukkaille, mikä antaa työhön lisäpotkua, Mirka hehkuttaa.

ICT-suunnittelijana työskentelevän Mirkan työnkuva on niin monipuolinen kuin olettaa saattaa. Työhön sisältyy niin palvelimien ja järjestelmien ylläpitoa kuin myös valvontaa ja dokumentointia.

– Työnkuva ulottuu laidasta laitaan, mutta painopiste on pilvipalveluissa. Työpäiviin sisältyy usein myös asiakkaiden neuvontaa esimerkiksi tietoturva-asioissa, Mirka kertoo.

Rovaniemellä tietotekniikan perustutkinnon suorittanut Mirka suuntasi koulutuksen jälkeen Kuopioon, jossa opintie jatkui tietotekniikan insinööriopinnoilla Savonia-ammattikorkeakoulussa.

Valmistumisen jälkeen hänen uransa on edennyt nousujohteisesti. Ennen siirtymistään Savon ICT-palveluiden hommiin hän on työskennellyt muun muassa kuntien ja koulujen palveluksessa, esimerkiksi tietohallinnossa tietoverkkopuolella.

Nykyistä työnantajaansa Mirka kehuu vuolaasti. Merkityksellisen työn lisäksi työhyvinvointia lisäävät hyvät työkaverit, joiden kanssa on helppo puhaltaa yhteen hiileen ja tukea ammatillista kehitystä.

– Kehitystyö yleensäkin on tärkeä osa työtä. Pidämme huolta siitä, että Savon ICT-palvelut on myös tulevaisuudessa kehityksen aallonharjalla ICT-alalla, Mirka muistuttaa.

Vapaa-ajallaan hän viihtyy perheen, ulkoilun ja luonnossa liikkumisen parissa. Koti löytyy nykyisin Ylä-Savosta, Iisalmesta.