Matkalla muuttuvassa maailmassa

Kurkistetaan kuluneeseen vuoteen ja käännetään katse tulevaisuuteen.

Uudenvuoden yönä vuosien 2022–2023 vaihteessa, käynnistyi Savon ICT -palveluiden uusi luku. Vuoden vaihteessa uudet hyvinvointialueet aloittivat toimintansa, mikä merkitsi meille heidän palveluidensa tuottamisen aloittamista. Kyseessä oli mittava ponnistus, sillä hyvinvointialueiden toiminta ja prosessit olivat kaikille täysin uutta.

Samanaikaisesti kun uudet hyvinvointialueet käynnistivät toimintansa, alkoi myös maailmanlaajuisesti tapahtua. Alkuvuodesta iski huoli sähkön saatavuudesta sekä jakeluhäiriöistä, ja tietoturvan sekä kyberturvallisuuden merkitys korostui entisestään. Energiakriisi ja kyberhyökkäysten uhka vaikuttivat myös meidän toimintaamme. Käytännössä tämä tarkoitti meille muun muassa sitä, että tiukensimme asiakkaidemme työasemien tietoturvaa ja varmistimme, että tietoturvakäytänteet toimivat.

Ensimmäinen neljännes oli siis todellakin mukavan työntäyteinen, ja sama vauhti jatkui seuraavassakin kvartaalissa. Kevätauringon alkaessa paistamaan, aloitimme Keiteleen, Vesannon ja Tervon kuntien palveluiden haltuun ottamisen. Tämän kolme kuntaa kattavan kokonaisuuden haltuunotto sujui erinomaisesti, mutta vaati tietenkin resursseja sekä tehokkuutta.
Vaikka kesälomakausi ei suinkaan ollut rauhallinen, se oli antoisa ja täynnä työntekoa. Lomien jälkeen otimme hoitaaksemme Rautavaaran kunnan ICT-palvelut. Kunnan henkilöstömuutoksien vuoksi prosessi edellytti meidän puoleltamme ripeää toimintaa, jotta palvelut jatkuivat katkeamatta.

Vauhtia ei tule tulevaisuudestakaan puuttumaan, sillä olemme mukana yhdessä kumppanimme Istekin kanssa hyvinvointialueiden seuraavassa aallossa, joka kestää seuraavat 1–1,5 vuotta. Tulevaisuudessa automaatio otetaan yhä vahvemmin mukaan kuntien ja muiden julkisten organisaatioiden opetusalalla, ja meillä on tässäkin toteutuksessa oma roolimme.
Sen lisäksi, että olemme aktiivisesti tukeneet asiakkaitamme jatkuvasti muuttuvassa maailmassa ja heidän toimintansa muutoksissa, olemme myös uudistaneet omaa toimintaamme. Upouudet verkkosivumme ovat juuri avautumassa, ja vakiintunut sijaintimme Iisalmessa tulee muuttumaan, sillä siirrymme paremmin tarpeitamme palveleviin tiloihin aivan poliisilaitoksen viereen.

Tulemme loppuvuoden aikana järjestämään alueellisia asiakaspäiviä, joiden ajankohdista sekä sisällöistä tiedotamme lähiaikoina tarkemmin. Luvassa on rentoa yhdessäoloa sekä mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja, esimerkiksi ajankohtaiseen kyberturvallisuuteen liittyen.

Vuotta on vielä mukavasti jäljellä, ja nyt onkin aika suunnata katseet tulevaan syksyyn. Me emme jää lepäämään laakereillemme, vaan palvelemme asiakkaitamme täydellä teholla tulevaisuudessakin tuottamalla heille toimivia palveluita arkeen sekä mahdollisiin maailman mukanaan tuomiin muutoksiin.